Hayatınızdaki şansınızı buldunuz ve artık yollarınızı birleştirme zamanı geldi… Uzun dönemler ardından evlenme teklifine kadar geldiniz. Nasıl evlenme teklifi edeceğinizi düşünmek, sanıyoruz ki çok zamanınızı aldı. Gelelim o son noktaya… Evlilik teklifinizi taçlandıracağınız tektaşa…

Kadınlar genel olarak tektaştan çok hoşlanır ve sevdiği kişiden aldığı bu hediyeyi ömrü boyunca taşımak ister. Tektaşın anlamı aslında “Sen, benim için tek değerli şeysin.” demektir. Bu yüzden bu kadar popüler olmuş durumda ve evliliğin sembolü haline geldi. Bu özel ve güzel hediyenin seçimi bir hayli zordur ve bazı özelliklere dikkat etmek gerekir.  Tektaş seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları gelin birlikte inceleyelim.

TEKTAŞ SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN: 4C

 

  • Kesim (Cut)
  • Renk (Colour)
  • Berraklık (Clarity)
  • Karat ağırlığı (Carat Weight)

 

Öncelikle, çeşidin bol olduğu bir dükkandan alışveriş yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Böylelikle fiyat aralığını da gözlemlemiş olur, kesenize göre seçim yapabilirsiniz. Diğer önemli konu ise taşın çeşididir. Hangi çeşit taş alacağınıza önceden karar vermeniz, süreci hızlandırmanıza yardımcı olur. Pırlanta, zümrüt, swarovski, yakut ve safir ve daha bir çok çeşit mevcuttur. Çeşidine karar verdiysek sıra geldi boyuta; eşinizin parmakları kısaysa büyük boyutlu bir yüzük almamalısınız. Bu elin daha da kısa görünmesine sebep olur. Parmakları uzun ve kalınsa ancak o zaman büyük boyutlu yüzükleri tercih edebilirsiniz. Renk konusunda belirli renk kodlarına göre zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. H rengi en çok tercih edilen renktir. Beyaz ve gümüş arası rengi ve berraklığının yüksek olması onu popüler hale getirmiştir.

En önemli konulardan biri de karat konusudur. Pırlantanın ağırlığına karat denmekte. Fiyat ile karat değeri paraleldir. Karat arttıkça fiyat da aynı oranda artar. Tabii ki gelirinize göre seçim yapmak da fayda var. “Erkek maaşının 3 katı kadar tektaş almalı.” gibi söylemlerle de çokça karşılaşabiliyoruz. Söylemlere göre bu uluslar arası geçerliliği olan bir görgü kuralıdır. Bu, kadına verilen değerin simgesi olarak kabul görüyormuş.

 

Eklemek isteriz ki; değer, para gösterisi değildir.

 

Mutlu günlerin başlangıcına, sevgiyle kalın!