İnternet üzerinde kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmeniz, hâyalini kurduğunuz mutlu evliliğin kapısını aralayabilir.

İnternette Kadınlarla Konuşma Yöntemleri

İnternette herkesin yaptığı hataları yapmamamız ve kendinizi öne çıkarmanız adına kadınlarla konuşurken yapılan en büyük hataları sizler için derledik. Bunları yapmamaya özen gösterirseniz, kesinlikle kadınlarla daha kolay iletişim kurabilirsiniz.

1. Zamanlama

Öncelikle şunu unutmamamız gerekiyor; mesajı atacağımız kişi de bir insan ve tıpkı herkes gibi ülkemiz şartlarında yaşamını sürdürüyor. Evet, siz mesaj atacağınız için heyecanlı olabilirsiniz ama karşınızdaki insan için çok sıradan bir zaman olmayabilir ve mesajınız istediği kadar güzel olsun, zamanlama yüzünden elinize geçen nadir bir fırsatı kaçırmış olabilirsiniz. Bu nedenle ilk kuralımız; zamanlama.

Kadınlar bazen gün içinde erkeklerden çok daha yoğun olabiliyorlar ve bu durumun stresi yüzünden mesajınız istediğiniz etkiyi yaratmayabilir, ayrıca anında dönüş almama riskiniz de oluşur. Bu nedenle enişan üyelerinden edindiğimiz istatistiklere göre; ilk mesaj atmak için en uygun saatlerin 19:00 ile 00:00 arasında olduğunu düşünüyoruz çünkü bu saatlerde üyelerimiz arasındaki mesajlaşma trafiğinde çok ciddi bir artış gözlemliyoruz. Kadınların kendilerini iyi ve rahat hissettikleri zaman atılan mesajların etkisi gün içinde atılan mesajdan daha etkili olabilir.

2. İlk Mesaj Nasıl Olmalı?

Herkesin en çok hata yaptığını düşündüğümüz bir diğer konu ise ilk mesajın içeriğinin nasıl olması gerektiğidir. Selam, Naber? Nasılsın? gibi bir mesaj sizin için çok olması gerektiği gibi gözükebilir lâkin o öyle değildir. İstatistiklere göre kadınlar gün içerisinde erkeklere göre çok daha fazla mesaj aldıklarından dolayı düz ve sıradan mesajlara karşı bağışıklık kazandıklarını düşünsek hâta yapmış sayılmayız.

Peki nasıl olmalıdır bu ilk mesaj?

Öncelikle, sıradan mesajların kadınların ilgisini çekmediğini herâlde onlarca kez tecrübe etmişsinizdir. Peki ne yapmamız gerekiyor? Ortak bir zemin yaratmak kurtuluşunuz olabilir. konumuz gereği bu gönderide sadece kadınlarla konuşurken yaptığımız hatalardan bahsedeceğiz. İlk mesajın nasıl olması gerektiği ile ilgili ayrıntılı bir yazıyı çok yakında eklemeyi planlıyoruz.

3. Konuştuğumuz Kişiden Sosyal Medya Hesaplarını veya Telefon Numarasını İstemek

Bizi beğenen veya bizim ilk mesajımıza cevap veren tüm kadınlar sizinle hemen görüşmek istemeyebilir. Gizli kalmayı ve sizi yeterince tanıdıktan sonra size açılmayı tercih edebilirler. Ülkemiz şartlarında kadınların bu refleksif tavrını anlayabiliriz. Selamınızı alan veya sizin hatrınızı soran bir kadın size hemen telefon numarasını vermek istemeyebilir. Bu nedenle karşınızdaki kişiye direkt Instagram adresi veya Whatsapp sormak sizi sıradanlaştıracaktır. Bu hatayı da yapmamanızı ve biraz sabırlı olmanın daha faydalı olacağını düşünüyoruz.