Evlilik, ciddi bir müessesedir. Yıllardır aklımıza kazınmış bir cümledir bu. Güzel bir düzen, sağlıklı şartlar eşliğinde yapılan evlilikler uzun ömürlü oluyor. Ciddiyetin yanı sıra eğlence de olmazsa olmazdır. Peki bu müessesedeki yoldaşınız kim olmalı?

Kimilerine göre evlilik aşık olduğun kişiyle yapılır kimine göreyse bu duygular geçicidir. Aşk evliliği yapan insanlar sadece duygulara önem verir, mantık evliliği düşünen insanlar ise daha garantici davranırlar. Kimi zaman bu daha ciddi seçimlere varabiliyor. Aşkın gözü kördür hiçbir şey görmez. Mecnun’a, “Bu mu uğrunda çöllerde süründüğün Leyla?”diye sormuşlar. O da; “ Onu bir de benim gözümden görün” demiş. Mecnun misali, aşık olduğun kişinin kaşını gözünü çok sorgulamazsınız. Seviyorsunuzdur ve o size yetiyordur. Mantık evliliğinde işler biraz daha seçici dediğimiz gibi. Doğacak çocuğun güzelliği düşünülerek eş seçimi yapılır. Sonuç olarak baba adayını seçmek sizin elinizde ☺

Eş, en yakın arkadaştır derler. Bu durum mantık evliliğinde böyle değil tabii ki. Arkadaşlar başkadır, aile olmak başka.

İnsanlar yalnız kaldığı zaman kendilerine bir eş ararlar bu da yakınlarındaki kriterlerine uygun kişiler olur. Bu doğrudan doğruya bir mantık işidir. Ama gönül işi hep karmaşayı seçer.

Sizce doğru evlilik nasıl yapılır?

Doğru olan sevdiğiniz insanla sağlam temellere dayalı mantıklı bir evlilik yapmak. Evet, ilk bakışta biraz zor gibi görünebilir. Her ne kadar bunu başaran insan sayısı az olsa da, yapılması gerekenler çok basit. Aşık olduğunuz kişiyi gözünüzde çok büyütmeden diğer kriterlere uyup uymadığını ve bir ömrü aynı yastıkta nasıl geçireceğinizi göze alarak seçim yapmak.

Her nasıl olursa olsun, mutlu bir yuvanız olsun!