Her insan yaşamı boyunca diğer yarısını arar ve bu arayış günün birinde son bulur. Tanışma, söz ve nişan gibi süreçlerin ardından evlilik ile hayatlar birleştirilir ve ortak bir yaşam sürülür. Evlilik en güzel adetlerden biridir. Kutsal bir kurumdur ve tarihten bu yana izi hala sürülür. Eğer sağlıklı koşullarda, doğru bir düzende gerçekleşirse birbirinden fazla yararı da bulunmaktadır.

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır ve yalnızlık belirli bir süreden sonra sıkıcı hal alabilir. Hayatın bir döneminden sonra birine can yoldaşı olmak, kuşkusuz en kıymetli görevler arasında yer alır. Yalnız yaşamanın zorluğu, elemi başka insanlara muhtaç hale getirebilir. İyi günde, kötü günde kafasını yaslayacak bir omzun var olması dahi büyük bir güven kaynağıdır. Hepimiz biliyoruz ki kadın-koca arasındaki sevgi ve dostluk dışındaki her sevgi ve dostluk sınırlıdır ve geçicidir.

Evliliğin en güzel hediyesi de şüphesiz çocuklar. Yaren bildiğin kişiden bir çocuk sahibi olmak dünyadaki en büyük mutluluklardan biridir. Çocukların varlığı ile eve yeni bir enerji gelir adeta. Anne baba mutlu olur ve çocuklarla oyalanır. Onlara hedef kazandırır, hayatlarına mutluluk ve canlılık kazandırır. Çocuk, evliliğin meyvelerinden biridir. Bu açıdan neslin çoğalması, hadislerde evliliğin hedeflerinden biri olarak bahsedilmiştir.

Evlilik, toplumsal sağlık ve mutluluk için de faydalıdır. Ailenin temeli sağlam olduğu sürece yetişecek olan bireylerde sağlıklı yetişmiş olacaklardır. Bu da ileride sağlıklı bir toplum meydana getirir. Sağlıklı bir toplumda cinayetler, hırsızlıklar ve kötülükler yaşanmaz. Araştırmalara göre bu tür kötülüklere başvurmuş kişilerin aile yapısından uzak kalmış kişiler olduğu anlaşılmıştır.

Evliliğin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Umuyoruz ki hayatınızın insanını bulur en kısa zamanda bu güzel ve hayırlı kurumun birer parçası olursunuz.