O güzel günde, bir melek gibi görünmenizi sağlayacak en büyük yıldız elbette gelinliğiniz. Gelinliğin şekli, tavrı kadar üzerinizde nasıl durduğu da çok önemli. Bu yüzden vücut tipinize uygun gelinlik modeli seçmeniz gerekiyor. Hadi inceleyelim, hangi vücut tipi hangi gelinliği giymeli?

 

Vücut tipine göre gelinlik seçimi konusunda altın kural, kendi vücudunuzun hangi tipe uygun olduğunu belirlemektir.

 

Armut Vücut Tipi

Armut tipi vücuda sahip olan kadınların üst bölgesi, kalça bölgesine göre daha dardır. Küçük göğüsler, ince bel ve geniş kalçaya sahipseniz armut tipi vücut şekline sahip olabilirsiniz. Bu tarz vücut şekline sahip kadınlar A kesim gelinlik modeli tercih etmelisin. Böylelikle ince belinizi vurgulamış olursunuz. Aynı zamanda genel bir orantı yakalayacaksınız. Bu vücut tipine prenses kesim gelinlik de oldukça yakışacaktır. Armut vücut tipinin dar omuzlu olduklarını söylemiştik. Dar omuzları geniş kalçalarla orantılamak için kayık yaka gelinlik modelleri tercih edilebilir. Dekolte vermek istemiyor olabilirsiniz, yakayı çok derin kullanmak zorunda değilsiniz, daha yüksek kayık yakalarda mevcuttur.

 

Kum Saati Vücut Tipi

 

En ideal vücut tipi olarak bilinir kum saati vücut tipi. Orantılı olması sebebiyle ne giyse yakışır. Tasarımcıların çalıştığı prova mankenleri bu vücut tipine sahiptir. Omuzlarla kalçalar aynı oranda ve ince bele sahipseniz vücudunuz kum saati şeklinde olabilir. Hemen hemen her tür gelinlik modelini kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Balık model özellikle en çok yakışan model olacaktır. Hatta en çok size yakışacaktır. Bizden tavsiye gelinliğin bol dantelli bir balık modeli olmalı. İnce askılı ve sırt dekolteli balık gelinlikle göz kamaştıracaksın! Uzun kollu balıklar ise, kış düğünleri için oldukça idealdir.

 

Elma Vücut Tipi

Üst bölgesi kalın olan kadınlar genelde bu tiplemeye uyarlar. Belleri düz ve kalındır. Göğüslerini öne çıkaran gelinlikler tercih edebilirsiniz. V yaka modeller bu yüzden işinize yarayacaktır. Bu hem gerdanınızı hem de boyunuzu uzun göstermeye yardımcı olur. Yuvarlak yakalardan uzak durmanız gerektiğini de belirtmekte fayda var. Düz kesim gelinlikler size çok yakışacaktır. Bacaklarınıza güveniyorsanız, yırtmaçlı modelleri de tercih edebilirsiniz. A kesim ise alternatiflerinizden biri olabilir. Göğüsleri ve bacakları vurgulayacaksanız bel bölgesini saklayabilirsiniz.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipinin en belirgin özelliklerinden biri  dar kalça, geniş omuz ve normal ya da küçük göğüslerdir. Bu vücut tipi düz kesimleri güzel taşır. Sırt dekoltesi de kullanabileceğiniz seçenekler arasında. Omuz dekoltesi ise geniş omuzlarınızı ön plana çıkaran kurtarıcınız olabilir. Bu aynı zamanda belinizin daha ince görünmesini sağlayacak bir tüyo. Straplez modeller bu konuda size yardımcı olacaktır. Kalp straplez yahut düz straplez de uygundur. Dekolte derecisini bu yaka modellerine göre ayarlayabilirsiniz. Sten ve şifon gelinlikler görünümü bir tık yukarı taşıyacaktır, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.